Pörssitiedote marraskuuta 4, 2005 09.30.17 ap. CET

Metso Paperin Gaspésia-projektin tilanne ratkennut

 
Metso Paper sai kanadalaiselta Papiers Gaspésialta vuonna 2002 tilauksen mittavasta kirjoitus- ja painopaperien valmistuslinjan uusinnasta Chandleriin, Quebeciin, Kanadaan. Uusinnan oli määrä valmistua vuoden 2004 puolivälissä. Hankkeen toteuttaminen keskeytyi kuitenkin alkuvuonna 2004 rahoitukseen liittyviin ongelmiin. Tästä syystä Metso Paperin myyntisaamisten arvoa alennettiin yhteensä 15 miljoonalla eurolla. Alaskirjaus sisältyi vuoden 2004 tulokseen.
 
Lokakuussa 2005 solmitun sopimuksen mukaan Papiers Gaspésian tehdas rakennuksineen, laitteineen ja maineen siirretään Chandlerin kaupungin kehitysyhtiön omistukseen. Siirron yhteydessä Papiers Gaspésian entiset omistajat maksavat velkojille ja kaupungille osan veloista ja kuluista. Metso Paper on järjestelyn yhteydessä saanut runsaan 4 miljoonan euron kertasuorituksen, joka parantaa kuluvan vuoden viimeisen neljänneksen liikevoittoa. Metso Paperille ei jää mitään velvoitteita projektiin liittyen.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
www.metso.com
 

Metso in Twitter