Pörssitiedote marraskuuta 3, 2005 10.00.38 ap. CET

Metso toimittaa kuitulinjan ja valkaisuprosessin Tamil Nadulle Intiaan

 
Metso Paper toimittaa uuden lehtipuukuitulinjan Tamil Nadu Newsprint and Papers Ltd:lle Intiaan. Lisäksi Metso Paper toimittaa uuden valkaisuprosessin yhtiön bagassikuitulinjalle. Tilauksien kokonaisarvo on noin 25 miljoonaa euroa. Uusien järjestelmien käynnistys tapahtuu vuoden 2007 alussa. Tilaus on kirjattu vuoden 2005 kolmannelle neljännekselle.
 
Metso Paperin molempiin toimituksiin sisältyvät pääprosessilaitteet, pumput, instrumentointi ja suunnittelu.
 
Uusi lehtipuukuitulinjatoimitus kattaa kaikki prosessit keitosta valkaisuun. Sellu keitetään Metso Paperin SuperBatch-keittoprosessilla. Valittu valkaisuprosessi edustaa ympäristömyötäistä sellunvalmistusteknologia. Pääasiassa eukalyptusta raaka-aineena käyttävä uusi linja tuottaa 300 tonnia päivässä täysin valkaistua ECF-sellua.
 
Bagassikuitulinjan uuden valkaisuprosessin kapasiteetti on 500 tonnia ECF-sellua päivässä, mikä tekee siitä maailman suurimman lajissaan. Massanvalmistus tapahtuu kahdella olemassa olevalla kuitulinjalla, ja uusi valkaisujärjestelmä palvelee molempia linjoja.
 
Tamil Nadu Newsprint and Papers Ltd:n tehdas sijaitsee Kagithapuramissa Karurin alueella Tamil Nadun maakunnassa. Yhtiö tuottaa sanomalehti- ja painopapereita ja käyttää lehtipuuta ja bagassia ensisijaisina raaka-aineinaan. Tamil Nadun bagassikuitulinja on maailman suurin ja tehdas on myös kapasiteetiltaan Intian suurin yksittäinen tuotantolaitos.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
www.metso.com
 

Metso in Twitter