Pörssitiedote marraskuuta 15, 2005 12.59.50 ip. CET

Metso uudistaa UPM:n paperikonelinjan jälkikäsittelyä Kaipolassa

 
Metso Paper uudistaa UPM:n Kaipolan tehtaan paperikone PK 6:n jälkikäsittelyä Jämsässä. Kevyesti päällystettyä aikakauslehtipaperia (LWC) valmistavan jälkikäsittelylinjan uusinta käynnistyy elokuussa 2006. Kaupan arvo on noin 9 miljoonaa euroa.
 
Toimitus sisältää pituusleikkureiden modernisoinnin, uuden jälkileikkurin sekä uuden rullanpakkauskoneen. Jälkikäsittelyn uusinnalla parannetaan linjan tuottamien asiakasrullien laatua sekä mahdollistetaan asiakasrullien koon kasvattaminen. PK 6:n viiran leveys on 9,1 metriä ja nopeus 1 600 m/min.
 
UPM:n Kaipolan tehtaan kolmen paperikoneen yhteenlaskettu tuotantokapasiteetti on 710 000 tonnia LWC-, luettelo- ja sanomalehtipaperia vuodessa.
 
UPM on maailman johtavia painopaperinvalmistajia. Konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli lähes 10 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on 33 400 henkilöä. Yhtiön päätuotteita ovat painopaperit, jalostusmateriaalit ja puuteollisuuden tuotteet. UPM:n päämarkkina-alueet ovat Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. UPM:n osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
www.metso.com
 
Lisätietoja antaa:
Myyntijohtaja Petri Tolonen, Metso Paper, puh. 040-722 0372

Metso in Twitter