Pörssitiedote joulukuuta 20, 2005 01.59.52 ip. CET

Metso toimittaa metallimurskaamon Yamanakalle Japaniin

Metso Minerals toimittaa metallimurskaamon Yamanaka & Co., Ltd:n metallinkierrätyslaitokselle Sendain kaupunkiin, Japaniin. Toimitus valmistuu vuoden 2006 loppuun mennessä. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Toimitus on merkittävä osa Yamanakan noin 10 miljoonan euron kokonaisinvestointia.
 
Metson toimitus sisältää 3 000 hevosvoiman metallimurskaamon ja laitteiston rauta- ja värimetallien erotukseen ja pölynpoistoon, teräsnauhasyöttimen, hihnakuljettimen, ohjaus- ja valvontajärjestelmän, vasaramyllyn jäähdytysjärjestelmän sekä oheislaitteet. Tuotannon on suunniteltu käynnistyvän vuoden 2007 ensimmäisellä neljänneksellä.
 
Yamanakan liikevaihto oli vuonna 2004 noin 250 miljoonaa euroa, ja se on Japanin johtavia autonkierrätysyrityksiä ja suurimpia metalliromun käsittelijöitä. Se on myös kierrätysjäämien polton edelläkävijä Japanissa. Yamanakan pääkonttori sijaitsee Kawasakissa. Se työllistää 220 henkilöä 16 romuttamolla, joissa käsitellään runsaat 1,3 miljoonaa tonnia romurautaa vuosittain.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
 
www.metso.com
 

Metso in Twitter