Pörssitiedote joulukuuta 15, 2005 09.30.16 ap. CET

Metson nimitysvaliokunnan kokoonpano

Metson yhtiökokouksen asettama nimitysvaliokunta valmistelee hallituksen jäseniä ja hallituspalkkioita koskevat ehdotukset Metso Oyj:n varsinaiselle yhtiökokoukselle, joka on suunniteltu pidettäväksi 4.4.2006. Nimitysvaliokuntaan kuuluu Metson osakasluettelon 1.12.2005 mukaan neljän suurimman osakkeenomistajan nimeämät edustajat sekä Metson hallituksen puheenjohtaja asiantuntijajäsenenä.
 
Metson neljä suurinta rekisteröityä osakkeenomistajaa 1.12.2005 olivat Suomen Valtio, Cevian Capital G.P. Limited, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma. Mainitut osakkeenomistajat ovat ilmoittaneet seuraavat edustajansa Metson nimitysvaliokuntaan: Markku Tapio (nimitysvaliokunnan puheenjohtaja), johtaja, omistajapolitiikan yksikkö (Suomen Valtio); Lars Förberg, Managing Partner (Cevian Capital); Kari Puro, toimitusjohtaja (Ilmarinen) ja Mikko Koivusalo, sijoitusjohtaja (Varma). Metson hallituksen puheenjohtaja Matti Kavetvuo toimii nimitysvaliokunnan asiantuntijajäsenenä.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
www.metso.com
 

Metso in Twitter