Pörssitiedote helmikuuta 2, 2005 12.34.25 ip. CET

Metso Paper vahvistaa johtamistaan - Risto Hautamäki toimitusjohtajaksi

 
Metso Oyj:n hallitus on nimittänyt Metso Paperin toimitusjohtajaksi ja Metson johtoryhmän jäseneksi 1.4.2005 alkaen DI Risto Hautamäen. Liiketoiminta-alueen nykyinen toimitusjohtaja Bertel Karlstedt jatkaa toimitusjohtajana 31.3.2005 saakka ja sen jälkeen Metso Paperin varatoimitusjohtajana.
 
Metso Paperin johtamisen painopisteet vahvistettiin ja julkistettiin kesällä 2004. "Ohjelma tähtää Metso Paperin liiketoimintakonseptin voimakkaaseen uudistamiseen ja kustannusrakenteen keventämiseen lähivuosina. Yksi keskeisimpiä tavoitteitamme on vahvistaa Metso Paperin markkina- ja teknologiajohtajuutta", Metso-konsernin toimitusjohtaja Jorma Eloranta toteaa. "Risto Hautamäellä on mittava kokemus sellu- ja paperiteollisuuden palvelemisesta. Olen erittäin tyytyväinen, että hän lähtee nyt johtamaan Metso Paperin uudistamista."
 
DI Risto Hautamäki, 59, on toiminut vuodesta 1995 Tamfelt Oyj Abp:n toimitusjohtajana. Hän on tällä hetkellä Metso Oyj:n hallituksen jäsen. Vuosina 1970-1994 Hautamäki toimi useissa eri tehtävissä Valmet Oy:ssä, viimeisimpänä Valmet Paperikoneet Oy:n toimitusjohtajana. Valmet Paperikoneet on yksi yrityksistä, jotka muodostavat nykyisen Metso Paperin. Tamfeltin päätuotteita ovat metsäteollisuuden konekudokset: paperikoneiden viirat ja huovat sekä suodatinkankaat.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituissa muissa teollisuuksissa. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 23 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter