Pörssitiedote helmikuuta 17, 2005 10.45.32 ap. CET

Metso toimittaa lastulevylinjan Sloveniaan

Metso Panelboard toimittaa laitteet jatkuvatoimiseen lastulevylinjaan LESNA TIP Otiski Vrh d.d.:lle Sloveniaan. Laitetoimitukset alkavat syksyllä 2005, ja linja otetaan käyttöön alkuvuodesta 2006. Lesnan kokonaisinvestonnin arvo on noin 20 miljoonaa euroa. Metson osuus tästä on runsaat puolet.
 
Toimitus käsittää päätuotantolinjan laitteet automaatioineen lastusiiloista puristinlinjan loppuun. Metso toimittaa myös uuden linjan pystyksen. Uuden tuotantolinjan vuosikapasiteetti on noin 330.000 kuutiometriä.
 
LESNA TIP Otiski Vrh d.d., joka kuuluu Prevent-yritysryhmittymään, on Slovenian merkittävimpiä lastulevytuottajia. Tehtaan valmistamaa levyä käytetään huonekalu- ja rakennusteollisuudessa. Uusi tuotantolinja korvaa vanhan puristinlinjan Lesna TIP:n tehtaalla Sentjanz pri Drawogradissa, Sloveniassa.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituissa muissa teollisuuksissa. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 23 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
 

Metso in Twitter