Pörssitiedote maaliskuuta 7, 2005 01.30.41 ip. CET

M-real Simpeleen KK3 uusitaan tekemään entistä parempaa laatua Metson viimeisimmällä teknologialla

 
M-real uusii huipputaivekartonkikoneensa tuottamaan entistä parempaa laatua suuremmalla tuotannolla. Metson viimeisintä kartonginvalmistusteknologiaa asennetaan yli 25 miljoonan euron arvosta M-realin Simpeleen tehtaalle. Uusittu kone käynnistyy keväällä 2006.
 
Metso Paperin toimitus käsittää KK3:n uudet perälaatikot kaikille kolmelle kerrokselle, taustakerroksen viiraosan pidennyksen, uuden liimapuristimen, sen jälkeisen kuivatusosan modifioinnin sekä päällystysosan kuivaimet, uuden välikalanterin, uuden rullaimen, jauhinjärjestelmän modifioinnin sekä uuden rullankäsittelyratkaisun. M-real ja Metso Paper ovat sopineet jatkavansa konelinjan kehittämistä yhteistyössä myös käynnistyksen jälkeen
 
Uusinta kasvattaa taivekartonkikoneen tuotantokapasiteettia 170 000 tonnista 215 000 tonniin vuodessa. 4,1 metriä leveän kartonkilinjan maksiminopeus uusinnan jälkeen on 600 m/min. Lopputuotteen pinnan tasaisuus ja painettavuus sekä jäykkyys paranevat.
 
M-real Oyj on Euroopan johtava hienopaperi- ja kartonkiyhtiö, jolla on lähes 16 500 työntekijää. M-real tarjoaa puukuitupohjaisia ratkaisuja kuluttajapakkauksiin ja viestinnän sekä mainosalan loppukäyttöihin. M-realin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 5,5 miljardia euroa. Yhtiön osake listataan Helsingin pörssissä.
 
M-real Simpele on osa M-realin Consumer Packaging -toimialaa ja on yksi M-realin ydintuotantoyksiköistä. Tehtaalla on kaksi konetta. Kartonkikoneella valmistetaan kartonkia vaativiin elintarvikepakkauksiin ja graafiseen käyttöön. Paperikoneella valmistetaan toiselta puolelta päällystettyä paperia elintarvikepakkauksiin ja muihin joustopakkauksiin, etiketteihin ja tarran taustapaperiksi.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 23 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter