Pörssitiedote maaliskuuta 31, 2005 01.48.26 ip. CET

Metso Paper uusii CENIBRAn kuitulinjan Brasiliassa

Metso Paper uusii brasilialaisen CENIBRAn (Celulose Nipo-Brasileira S.A.) kuitulinjan Belo Orienten sellutehtaalla Gerais Minasin osavaltiossa. Toimituksen arvo on yli 20 miljoonaa euroa. Uusittu linja käynnistetään toukokuussa 2006.
 
Metso Paperin toimitukseen sisältyy kuitulinjaprosessin uusiminen massan pesusta valkaistun massan varastointiin asti. Uusinnan jälkeen kuitulinjan päivätuotanto on 2000 tonnia valkaistua eukalyptussellua. Myös happidelignifiointiprosessi uusitaan ja linjaan asennetaan uudet pesupuristimet.
 
Investointi parantaa tehtaan kannattavuutta ja vähentää sen ympäristökuormitusta. Tehtaan vuosituotantokapasiteetti nousee 940 000 tonnista 1 140 000 tonniin.
 
Celulose Nipo-Brasileira S.A.:n omistaa 17 japanilaisen yrityksen yhteenliittymä, JBP (Japan Brazil Paper and Pulp Resources Development Co., Ltd.). Yhteenliittymään kuuluvat mm. Oji Paper ja Itochu, joilla molemmilla on 39,5% omistusosuus.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 23 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
 

Metso in Twitter