Pörssitiedote maaliskuuta 7, 2005 03.00.23 ip. CET

Metso toimittaa materiaalinkäsittelyjärjestelmän Cia. Siderúrgica Nacionalille Brasiliaan

 
Metso Minerals toimittaa materiaalinkäsittelyjärjestelmän teräksenvalmistajalle Cia. Siderúrgica Nacionalille (CSN) Brasiliaan. Tilauksen arvo on noin 47 miljoonaa euroa. Toimitus valmistuu joulukuussa 2006.
 
Metso Minerals toimittaa avaimet käteen -ratkaisun rautamalmin lastinpurkuun ja lastaukseen CSN:n Sepetiban satamaterminaaliin Itaguaihin, Rio de Janeiron osavaltioon. Toimitus kattaa malmivaunujen purkauslaitteiston siirtolaitteineen, hihnakuljetinjärjestelmän, seulonta- ja lajittelulaitteiston sekä sähköjärjestelmän. Lisäksi Metso Minerals vastaa maansiirtotöistä, sähkö- ja mekaanisten järjestelmien pystytyksestä, testauksesta, teettämisestä ja käynnistyksestä, sekä käyttöhenkilöstön koulutuksesta.
 
Malmivaunujen purkauslaitteiston kapasiteetti on 8 800 tonnia rautamalmia tunnissa. Uusi järjestelmä parantaa terminaalin logistiikka ja mahdollistaa CSN:n rautamalmin viennin aloittamisen satamasta, jossa sillä on jo lastinpurkulaitteistot hiilen tuontia varten. 
 
CSN on yksi Latinalaisen Amerikan suurimmista teräsyhtiöistä ja sen tuotantokapasiteetti on 5,5 miljoonaa tonnia terästä vuodessa. CSN:n liikevaihto oli noin 3 700 miljoonaa dollaria vuonna 2004.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 23 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter