Pörssitiedote maaliskuuta 8, 2005 01.00.15 ip. CET

Metsolle merkittävä huoltosopimus SAICA:lta Espanjasta

Metso Paper on solminut pitkäaikaisen sopimuksen espanjalaisen Sociedad Anónima Industrias Celulosa Aragonesan (SAICA) kanssa Zaragozassa ja El Burgo de Riebrossa sijaitsevien tehtaiden kunnossapidosta ja huollosta maaliskuun 2005 alusta lähtien. Kunnossapitotyön toteuttaa käytännössä Scandinavian Mill Servicen (SMS) ja SAICA:n yhteisyritys Scandinavian Mill Service S.L. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.
 
Käynnistysvaiheessa SMS S.L. toimittaa asiakkaalle kunnossapitopalveluja ja konepajassa tehtäviä huolto- ja korjaustöitä. Vuoden 2006 alusta alkaen toiminta laajenee telapalveluihin. Scandinavian Mill Service S.L. työllistää 125 henkilöä. SAICA on SMS S.L:n pääasiakas, mutta yhtiö myy palvelujaan myös muille sellu- ja paperiteollisuusyrityksille Espanjassa ja Portugalissa.
 
Nyt solmittu sopimus on tulosta Metson pyrkimyksestä lisätä jälkimarkkinapalveluitaan. Se kuvaa sellu- ja paperiteollisuudessa vallitsevaa suuntausta, jossa ulkoistetaan kunnossapitotehtäviä ja keskitytään omaan ydinliiketoimintaan.
 
Scandinavian Mill Service S.L. on osa Scandinavian Mill Service Groupia, jonka Metso Paper omistaa. Yli 400 henkilöä työllistävä SMS Group tarjoaa ulkoistamispalveluja ja edelleen kehittää sellu- ja paperiteollisuuden kunnossapitotoimintoja. Ryhmä toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tsekin tasavallassa ja nyt myös Espanjassa.
 
SAICA on Espanjan suurin aallotuspaperin tuottaja. Yhtiön Espanjassa ja Ranskassa sijaitsevien viiden tehtaan yhteenlaskettu tuotantokapasiteetti on noin 1,5 miljoonaa tonnia. SAICA on perheyhtiö ja sen palveluksessa on noin 5 400 henkilöä.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 23 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
 
Internet: www.scandinavianmillservice.com, www.saica.es, www.metsopaper.com,
www.metso.com
 

Metso in Twitter