Pörssitiedote huhtikuuta 8, 2005 02.30.59 ip. CET

Metso Drivesin myynti CapManille saatu päätökseen

 
Metso-konserni on saanut viranomaislupien valmistuttua päätökseen mekaanisia voimansiirtolaitteita valmistavan Metso Drivesin myynnin pääomasijoittajalle CapManille. Metso Drives Oy ja sen ulkomaiset tytäryhtiöt siirtyivät CapManin hallinnoimien rahastojen omistukseen 8.4.2005. Velaton kauppahinta on noin 98 miljoonaa euroa. Kaupasta sovittiin maaliskuussa 2005.
 
Metso kirjaa Metson Drivesin myynnistä toiselle neljännekselle noin 18 miljoonan euron verovapaan myyntivoiton. Myyntivoitto raportoidaan IFRS:n mukaisesti Myydyt liiketoiminnot -rivillä Jatkuvien liiketoimintojen nettotuloksen jälkeen. Samalla rivillä raportoidaan myös Drivesin toiminnan nettotulos vuonna 2005 kaupan toteutumiseen asti.
 
Metso Ventures -liiketoiminta-alueeseen kuuluneen Metso Drivesin suurin kasvupotentiaali on tuuliturbiineissa ja muilla aloilla, jotka eivät kuulu Metson ydinliiketoimintaan.
 
Metso Drivesin liikevaihto vuonna 2004 oli 157 miljoonaa euroa. Sen palveluksessa on noin 890 henkilöä Suomessa, Saksassa, Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Ruotsissa.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 23 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
 

Metso in Twitter