Pörssitiedote huhtikuuta 5, 2005 02.03.19 ip. CET

Metso toimittaa keittimiä Zellstoff Stendalin sellutehtaalle Saksaan

Metso Paper toimittaa keittimiä Zellstoff Stendal GmbH:n sellutehtaan keittämön laajennukseen Sachsen-Anhaltiin Saksaan. Zellstoff Stendalin tavoitteena on parantaa prosessin joustavuutta ja lisätä tuotantoa. Tilauksen arvo on noin 6 miljoonaa euroa. Toimitus valmistuu vuoden 2005 loppuun mennessä.
 
Metso Paperin toimitukseen sisältyy kaksi SuperBatch-eräkeitintä. Sellukeittämön laajennus lisää prosessin joustavuutta erikoismassalaatujen valmistuksessa ja eri puuraaka-aineiden hyödyntämisessä. Laajennuksen ansiosta tehtaan vuosituotantoa voidaan tarvittaessa nostaa nykyisestä 550 000 tonnista.
 
Metso Paper toimitti Zellstoff Stendalin tehtaalle vuonna 2004 käynnistyneen täydellisen sellunvalmistuslinjan puunkäsittelystä valmiin massan paalaukseen.
 
Laajennusprojektin toteuttaa saksalainen RWE Industrie-Lösungen GmbH. Zellstoff Stendalin sellutehtaan pääomistaja, Mercer International Inc, on suurimpia valkaistun havupuumassan toimittajia maailmassa.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 23 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter