Pörssitiedote huhtikuuta 15, 2005 11.32.15 ap. CET

Metso toimittaa kuitulevylinjan Thaimaaseen

 
Metso Panelboard toimittaa jatkuvatoimisen MDF-linjan Vanachai Group Public Company Ltd.:lle Thaimaaseen. Osapuolet ovat sopineet, että vuoden ensimmäiselle neljännekselle kirjatun tilauksen arvoa ei julkisteta. Uusi kuitulevylinja otetaan käyttöön kesällä 2006
 
Toimitus sisältää laitteet puunkäsittelyyn, kuidutukseen, kuivaukseen ja sirotteluun, jatkuvatoimiseen levynpuristukseen sekä levynkäsittelyyn ja -viimeistelyyn. Metso Panelboard vastaa myös linjan käynnistyksen ja pystytyksen valvonnasta.
 
Uudella kuitulevylinjalla valmistetaan pääasiassa ohutta MDF-levyä. Linja on suunniteltu tuottamaan 2,6 mm paksuista levyä 700 kuutiometriä päivässä. Toimitus sisältää myös laitteet paksun MDF-levyn valmistukseen. Raaka-aineena käytetään kumipuuta. 
 
Vanachai-ryhmä on toiminut saha- ja levyteollisuudessa vuodesta 1943 ja on tällä hetkellä Kaakkois-Aasian suurin levyntuottaja. Ryhmällä on useita tuotantoyksiköitä Thaimaan alueella. Thaimaan pörssissä listatun Vanachain pääkonttori sijaitsee Bangkokissa. Linja toimitetaan Vanachain Suratthanin maakunnassa sijaitsevaan tuotantolaitokseen. 
 
 Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter