Pörssitiedote huhtikuuta 4, 2005 03.00.10 ip. CET

Metso toimittaa pehmopaperikoneen Kiinaan

Metso Paper toimittaa pehmopaperikoneen kiinalaiselle Fujian Heng Li Groupille, Fujianin maakunnassa sijaitsevaan Nananin kaupunkiin. Vuoden ensimmäiselle neljännekselle kirjatun tilauksen arvoa ei julkisteta. Kone otetaan käyttöön vuoden 2006 ensimmäisen neljänneksen aikana.
 
Metson toimitus käsittää Advantage DCT 100 -pehmopaperikoneen, pölynhallintajärjestelmän sekä ilmalaitteet. Lisäksi Metso Paper toimittaa tehtaalle massankäsittelyjärjestelmän. Metso Automation puolestaan toimittaa laadunvalvonta- ja koneohjausjärjestelmät.
 
Koneen viiran leveys on 2,8 metriä, tuotantonopeus 1600 m/min ja päivittäinen tuotanto 60-90 tonnia korkealuokkaisia kasvo- ja kylpyhuonepapereita.
 
Fujian Heng Li -ryhmällä on yhdeksän yhtiötä Kiinan eri maakunnissa ja 12 maakuntayksikköä. Sen päätuotteita ovat naisten hygieniatuotteet, vauvanvaipat ja kasvopaperit. Tuotevalikoimaa laajennetaan nyt kylpyhuonepapereihin.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuuden aloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 23 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter