Pörssitiedote huhtikuuta 28, 2005 11.01.04 ap. CET

Metso toimittaa pehmopaperilinjan Cellynne-yhtiölle Yhdysvaltoihin

 
Metso Paper toimittaa pehmopaperinvalmistuslinjan Cellynne Paper Converter -yhtiölle Haynes Cityyn, Floridaan. Kone otetaan käyttöön vuoden 2006 ensimmäisen neljänneksen aikana. Tilauksen arvoa ei julkisteta.
 
Toimitettava kone edustaa Metso Paperin uutta Advantage DCT 100 -pehmopaperikonekonseptia. Koneen viiran leveys on 2,7 metriä ja tuotantonopeus 2000 m/min. Toimitukseen kuuluu myös rullankäsittelyjärjestelmä ja Metso Automationin laadunvalvonta- ja automaatiojärjestelmät. Pehmopaperilinjan päivätuotanto on 130 tonnia korkealuokkaisia kasvo-, kylpyhuone- ja pyyhepapereita.
 
Cellynne Holdings on Pohjois-Amerikan suurin riippumaton paperin jatkojalostaja. Yhtiön päätoimiala on suurten konerullien jalostus ja tuotteistaminen pienemmiksi paperituotteiksi, kuten wc-papereiksi ja paperipyyhkeiksi.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter