Pörssitiedote huhtikuuta 19, 2005 12.10.51 ip. CET

Neljännesvuositiedot vuodelta 2004 IFRS-tilinpäätöskäytännön mukaan

Metso julkaisi 31.3.2005 kansainväliseen tilinpäätöskäytäntöön (IFRS) siirtymisen vaikutuksista vuositasoiset vertailutiedot vuodelta 2004. Tämän tiedotteen liitteessä esitetään neljänneksittäin vuoden 2004 vertailutiedot konsernin tuloslaskelmasta, taseesta ja tunnusluvuista sekä segmenttitiedot liikevaihdosta ja liikevoitosta.
 
Metso sopi maaliskuussa 2005 Metso Ventures -liiketoiminta-alueeseen kuuluneen mekaanisia voimansiirtolaitteita valmistavan Metso Drivesin myynnistä. Metso soveltaa IFRS 5 -standardia 1.1.2005 alkaen, jonka mukaisesti Metso Drives käsitellään myytynä toimintona ja sen nettotulos esitetään tuloslaskelmassa yhdellä rivillä jatkuvien liiketoimintojen nettotuloksen jälkeen. Metson kansainväliseen tilinpäätöskäytäntöön siirtymisen vaikutuksista kertovien tiedotteiden luvuissa Metso Drives sisältyy vielä jatkuviin liiketoimintoihin, mutta 27.4.2005 julkaistavassa vuoden 2005 ensimmäisessä osavuosikatsauksessa se siirretään osaksi myytyjä toimintoja myös vertailuvuoden 2004 osalta. Tämän tiedotteen liitteessä esitetään segmenttitietojen jälkeen erikseen Metso Drivesin IFRS:n mukainen liikevaihto ja liikevoitto neljänneksittäin vuodelta 2004.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
 
 
LIITE   IFRS-tiedote vuosineljännestiedot
Esitteet
Nimi
IFRS-tiedote vuosineljannestiedot Lataa

Metso in Twitter