Pörssitiedote toukokuuta 30, 2005 02.00.16 ip. CET

Metso toimittaa junavaunujen kippauslaitteen Hamersley Ironille Australiaan

Metso Minerals toimittaa Hamersley Ironille kaksirumpuisen junavaunujen kippauslaitteen East Intercourse Island -terminaaliin Dampieriin, läntiseen Australiaan. Toimitus valmistuu helmikuussa 2006. Tilauksen kokonaisarvo on noin 8 miljoonaa euroa, ja se sisältyi Metso Mineralsin vuoden 2005 ensimmäisen neljänneksen tilauskantaan.
 
Sopimukseen kuuluu kaksisoluinen junavaunujen kippauslaite, joka korvaa nykyisen yksirumpuisen junavaunujen kippauslaitteen. Metso Minerals sovittaa uuden ratkaisun nykyiseen asennoittimeen. Junavaunujen kippauslaite otetaan käyttöön toukokuussa 2006.
 
East Intercourse Island on toinen Hamersley Ironin kahdesta laivanlastausterminaalista Dampierin satamassa. Terminaalissa on tilat junan purkaukseen, malmituotteen homogenisointiin ja laivanlastaukseen.
 
Vuonna 2004 Hamersley Ironin liikevaihto oli 1,625 miljardia USA:n dollaria. Hamersley Iron on osa Rio Tinto Ltd:tä, joka on maailman toiseksi suurin rautamalmin tuottaja.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter