Pörssitiedote toukokuuta 20, 2005 10.00.35 ap. CET

Metso toimittaa kalkin kalsinointilaitoksia TISCO:lle Kiinaan

Metso Minerals toimittaa kolme kalkin kalsinointilaitosta Tai Yuan Iron & Steel (Group) Co. Ltd:lle (TISCO) Kiinaan. Maaliskuussa 2006 käynnistyvät laitokset tulevat TISCO:n Dongshanin louhokselle Tai Yuaniin Shanxin maakuntaan. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tilaus sisältyi Metso Mineralsin vuoden 2005 ensimmäisen neljänneksen tilauskantaan.
 
Toimitus kattaa laitteistojen lisäksi prosessi- ja laitesuunnittelun, valvontajärjestelmät, katselmoinnit sekä asennuksen ja käynnistyksen tuen. Kukin kalkkilaitos on suunniteltu tuottamaan 1 000 tonnia kalkkia vuorokaudessa. Louhoksen kokonaiskapasiteetti, 3 000 tonnia vuorokaudessa, tekee Dongshanista Kiinan suurimman yksittäisen kalkintuotantolaitoksen.
 
Kalkki käytetään TISCO:n sintrauslaitoksella teräksen valmistukseen. Investointi on osa TISCO:n laajennushanketta, jonka tavoitteena on kasvattaa tuotantoa 1,5 miljoonaan tonniin ruostumatonta terästä vuodessa. Ruostumattoman teräksen markkinat ovat kasvussa Kiinassa, joka valmistaa yhä monipuolisempia kuluttaja- ja teknologiatuotteita.
 
TISCO on Kiinan suurin ja yksi maailman suurimmista ruostumattoman teräksen tuottajista. Vuonna 2004 TISCO:n liikevaihto oli 3,5 miljardia Yhdysvaltain dollaria.
 
Metso on maailman johtava esilämmitteisten kalkin kalsinointilaitosten toimittaja. Tämän laajuisen kalkin kalsinointiratkaisun hinta on runsaat 10 miljoonaa euroa.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter