Pörssitiedote toukokuuta 31, 2005 10.01.07 ap. CET

Metso toimittaa kuitulinjan bambusellutehtaaseen Guizhou Chitianhua Paper Industrialille Kiinaan

Metso Paper toimittaa kuitulinjan Guizhou Chitianhua Paper Industrial Co., Ltd:n uuteen sellutehtaaseen Guizhoun maakuntaan Kiinaan. Maaliskuussa 2007 käynnistyvä tehdas on suunniteltu valmistamaan bambusta 750 tonnia täysin valkaistua massaa päivässä. Tilauksen arvo on noin 13 miljoonaa euroa.
 
Metso Paperin toimitus kattaa päälaitteet oksanerotus-, lajittelu-, pesu-, happidelignifiointi- ja valkaisuprosesseihin. Lisäksi Metso Paperin toimitukseen kuuluu suunnittelu ja asennustöiden valvonta.
 
Guizhou Chitianhua Paper Industrial Co., Ltd kuuluu Chitianhua Group-konserniin, joka on tunnettu lannoitteiden valmistaja Kiinassa. Guizhoun maakunnassa bambua on saatavilla runsaasti sellunvalmistukseen.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter