Pörssitiedote toukokuuta 19, 2005 12.58.36 ip. CET

Metso toimittaa pehmopaperilinjan Sofidelille Saksaan

 
Metso Paper toimittaa pehmopaperinvalmistuslinjan italialaisen Sofidel-yhtiön uudelle tehtaalle Saksaan. Tuotantolinja käynnistyy Stendalissa, Saksi-Anhaltissa vuoden 2006 jälkipuoliskolla. Tilauksen arvoa ei julkisteta.
 
Metson toimitus sisältää täydellisen massankäsittelyjärjestelmän, pehmopaperikoneen lisälaitteineen, ilmajärjestelmät sekä pölynpoistojärjestelmät. Toimitettavan koneen monikerrostava perälaatikko parantaa tuotteen kestävyyttä ja säästää energiaa syöttöjärjestelmässä. Metso Automation toimittaa linjan automaatiojärjestelmät.
 
Koneen viiran leveys on 5,5 m, ajonopeus 2000 m/min ja päivätuotanto 170-220 tonnia korkealuokkaisia kasvo-, wc- ja pyyhepapereita.
 
Tämäntyyppisten linjojen markkina-arvo on 5-15 miljoonaa euroa, toimituksen laajuudesta ja tuotantomääristä riippuen.
 
Sofidel-ryhmä valmistaa pehmopaperia ja jatkojalostaa sitä mm. wc-paperiksi, keittiöpyyhkeiksi, pehmopapereiksi, lautasliinoiksi ja teollisuustuotteiksi. Italialainen perheyritys perustettiin vuonna 1966. Vuonna 2004 yhtiön liikevaihto oli noin 550 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 1900 henkilöä Italiassa, Ranskassa, Saksassa ja Puolassa.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter