Pörssitiedote toukokuuta 4, 2005 12.30.34 ip. CET

Metso uusii UPM:n hienopaperikoneen Saksassa

Metso Paper toimittaa hienopaperikone PK 3:n laajan uusinnan UPM:n Nordland Papierille Dörpeniin Ala-Saksin osavaltioon, Saksaan. Koneuusinta valmistuu syksyllä 2006. Tilauksen arvo on lähes 60 miljoonaa euroa.
 
Metso Paperin toimitus sisältää perälaatikon, viiraosan ja kenkäpuristimella varustetun puristinosan. Koneen kuivatusosa muutetaan vastaamaan suurempaa nopeutta ja kasvanutta tuotantokapasiteettia. Lisäksi koneelle asennetaan on-line -kalanteri, rullain sekä täysautomaattinen pituusleikkuri. Metso Paper vastaa myös asennuksen ja käynnistyksen valvonnasta, koulutuksesta sekä tehdassuunnittelusta. Metso Automation toimittaa koneautomaation ja prosessinohjausjärjestelmät.
 
Koneuusinnan tavoitteena on parantaa tuotteiden laatua ja tuotantotehokkuutta. Uusittavan PK 3:n viiran leveys on 7 050 mm ja mitoitustuotanto 1 115 t/vrk.
 
Nordland Papier on Euroopan suurin hienopaperitehdas. Sen tuotantokapasiteetti on noin 1,3 miljoonaa tonnia hienopaperia vuodessa neljällä Metson toimittamalla paperikoneella. Henkilöstön määrä on 1 850.
 
UPM on yksi maailman johtavia paperiyhtiöitä. Yhtiön liiketoiminta keskittyy aikakauslehtipapereihin, sanomalehtipapereihin, hieno- ja erikoispapereihin, jalostusmateriaaleihin sekä puutuotteisiin. Vuonna 2004 yhtiön liikevaihto oli lähes 10 miljardia euroa ja sen palveluksessa on noin 33 400 henkilöä.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter