Pörssitiedote kesäkuuta 14, 2005 01.01.22 ip. CET

Metso toimittaa lisälaitteita sellunkuivauslinjaan Ripasalle Brasiliaan

Metso Paper toimittaa lisälaitteita brasilialaiselle Ripasa S/A Celulose e Papelille yhtiön Limeiran tehtaalle, Sao Paulon osavaltioon, vielä käynnistämättömän uuden sellunkuivauslinjan kapasiteetin nostamiseksi. Lisätoimitukset nostavat tuotantokapasiteetin alunperin suunnitellusta 760 päivätonnista 1 000 päivätonniin valkaistua eukalyptussellua. Linja käynnistyy marraskuussa 2005. Tilauksen arvo on alle 10 miljoonaa euroa.
 
Metso Paperin lisätoimitukset kuivauskoneelle sisältävät MB-formerin, imutelan ja sen painotelan märässä päässä, kuusi uutta kuivauskerrosta kuivausosalla sekä kaksoislimityksen ja kääreenajomahdollisuuden leikkurilla. Paalauslinjan lisälaitteita ovat arkinkäärintälaite ja sidontayksikkö. Kuivauskoneen rataleveys pysyy 3 900 mm:ssä, mutta sen uusi suunnittelunopeus on 220 m/min.
 
Ripasa S/A Celulose e Papel tilasi Metso Paperilta alkuperäisen sellunkuivatuslinjan yhtiön Limeiran tehtaalle kesäkuussa 2004.
 
Ripasa S/A -ryhmä kuuluu Brasilian suurimpiin sellun-, paperin- ja kartongintuottajiin. Sillä on neljä tuotantoyksikköä Sao Paulon osavaltiossa sekä laajat eukalyptuspuuviljelmät. Ripasan omistavat tasaosuuksin VCP ja Suzano. 
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter