Pörssitiedote kesäkuuta 30, 2005 11.00.23 ap. CET

Metso toimittaa painopaperinvalmistuslinjan Shandong Chenming Paperille Kiinaan

 
Metso Paper toimittaa painopaperinvalmistuslinjan Shandong Chenming Paper Holdings Ltd:lle Kiinaan. Shouguangiin, Shandongin maakuntaan rakennettava paperinvalmistuslinja on maailman suurin, ja sen tuotantokyky on yli 400 000 tonnia vuodessa. Linja käynnistyy vuoden 2006 viimeisellä neljänneksellä. Tilauksen arvo on selvästi yli 100 miljoonaa euroa.
 
Tilaus käsittää maailman suurimman siistauslinjan, paperikoneen, kaksi pituusleikkuria, Metso Automationin laajat säätö- ja valvontajärjestelmät koko paperinvalmistuslinjalle sekä erilaisia apujärjestelmiä. Metson toimitus sisältää lisäksi lyhyen kierron, hylyn talteenoton ja käsittelyn sekä kuidun talteenoton järjestelmät, kuten myös siistauslinjan ja paperikoneen kemikaalijärjestelmät.
 
Kaksiluuppisen siistauslinjan kapasiteetti on 1 500 tonnia päivässä. Paperikone PK 4:n suunnittelunopeus on 2 000 m/min.
 
Shandong Chenming Holdings Ltd. on yksi Kiinan suurimpia paperinvalmistajia.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter