Pörssitiedote kesäkuuta 30, 2005 02.00.33 ip. CET

Metso toimittaa semiautogeeni-jauhinmyllyn Kunming Iron and Steel Groupille Kiinaan

Metso Minerals toimittaa semiautogeenimyllyn rautamalmin esivaiheen jauhatukseen Kunming Iron and Steel Group Co. Ltd:n (KISCO) Dahongshan-kaivokselle Yunnan-provinssiin, Kiinaan. Toimitus valmistuu vuoden 2006 toisella neljänneksellä. Tilauksen arvoa ei julkisteta asiakkaan toivomuksesta.
 
Sopimukseen sisältyy jauhinmylly, teknisiä palveluita ja varaosia sekä pystytyksen ja teettämisen valvontapalveluita. Jauhinmyllyn teho on 5 400 kilowattia, ja se asennetaan KISCO:n uuden maanalaisen malmikaivoksen rikastamoon. Suunnitelman mukaan kaivos tuottaa käynnistyttyään 4 miljoonaa tonnia rautamalmia vuodessa. Dahongshan-kaivoskompleksista tulee yksi Kiinan suurimmista maanalaisista kaivoksista.
 
KISCO on huomattava kiinalainen teollisuusyritys, jonka tuottaa mm. terästä ja rautaa. Sen palveluksessa on noin 30 000 henkeä.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter