Pörssitiedote kesäkuuta 20, 2005 03.01.04 ip. CET

Metso uusii St Regis Paper Companyn kartonkikoneita Isossa-Britanniassa

Metso Paper toimittaa laitteita kartonkikoneuusintoihin St Regis Paper Companyn Kemsleyn ja Wansbrough'n tehtaille Isoon-Britanniaan. Toimitus sisältää myös yhteistyösopimuksen yhtiön kipsikartongintuotannon kehittämiseksi. Sopimuksen kokonaisarvo on yli 7 miljoonaa euroa.
 
Kemsleyn tehtaan PK 3:n uusinta käsittää kolme uutta perälaatikkoa, joista yksi on laimennussäätöinen, tasoviiraosan modernisoinnin sekä lyhyen kierron sihtejä. Kuuden metrin levyisellä koneella tuotetaan kipsikartonkia ja testlaineria. Uusinta valmistuu vuoden 2006 puolivälissä.
 
Yhtiön Watchetissa, Somersetissa sijaitsevalle Wansbrough'n tehtaan PK 5:lle toimitetaan uusi laimennussäätöinen perälaatikko, rintatelan ravistin sekä laimennuskierron sihti. Uudet laitteet asennetaan vuoden 2006 alkupuolella. Uusinnan jälkeen Wansbrough'n PK 5 tuottaa hylsykartonkia ja testlaineria sekä toimii varatuotantokoneena kipsikartonginvalmistuksessa.
 
St Regis Paper Company on Ison-Britannian suurin paperinvalmistaja ja kierrätyspaperia käyttävä yhtiö. Yhtiön liikevaihto on 390 miljoonaa euroa vuodessa ja henkilöstön määrä noin 2 000. St Regis Paper Company toimii kuudella tehdaspaikkakunnalla ja tuottaa yli miljoona tonnia paperia vuodessa.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 

Metso in Twitter