Pörssitiedote elokuuta 17, 2005 09.00.07 ap. CET

Metso toimittaa jauhinmyllyjä Mineração Maracálle Brasiliaan

 
Toimitukseen kuuluu halkaisijaltaan 10,2-metrinen puoliautogeeninen (SAG) jauhinmylly ja halkaisijaltaan 7,2-metrinen kuulamylly lisälaitteineen. Myllyt tulevat malmin jauhatukseen avolouhokselle Chapadan kaivokseen. Kaivoksessa käsitellään vuosittain noin 16 miljoonaa tonnia kupari- ja kultamalmia, josta saadaan 51 000 tonnia kuparirikastetta ja 2,8 tonnia kultaa. Kaivostoiminnan arvioidaan käynnistyvän elokuussa 2006.
 
Mineração Marará on osa kanadalaista kullan ja kuparin tuottajaa Yamana Gold Inc:ia, jolla  on kullan tuotanto- ja tutkimusmaita Brasilian tärkeimmillä mineraalialueilla. Vuonna 2004 Yamana Coldin liikevaihto oli noin 42 miljoonaa dollaria ja sen palveluksessa oli noin 950 henkilöä.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
www.metso.com
 

Metso in Twitter