Pörssitiedote elokuuta 26, 2005 09.00.25 ap. CET

Metso toimittaa metallimurskaamon Makiura Steel Work -yhtiölle Japaniin

Metso Minerals toimittaa täydellisen metallimurskaamon Makiura Steel Work Co. Ltd:lle sen metallinkierrätyslaitokselle Himejin kaupunkiin, Japaniin. Toimitus valmistuu elokuun 2006 loppuun mennessä. Tilauksen arvo ylittää 7 miljoonaa euroa.
 
Metson kokonaistoimitus sisältää metallimurskaimen, laitteiston rauta- ja värimetallien erotukseen ja pölynpoistoon, sekä nykyistä ratkaisua täydentävän kaksikierteisen  puristusjärjestelmän metallimurskeen kevyen hienojakeen tiivistykseen. Murskaamo täydentää Makiuran nykyistä 1 250 tonnin romuleikkuria ja kaksikierteistä puristinta, jotka Metso toimitti vuosina 1990 ja 2003. Uusi ratkaisu vastaa Japanin uutta autonkierrätyssäädöstä, joka edellyttää metallimurskeen hienoaineksen turvallista ja luotettavaa käsittelyä kierrätysprosessissa.
 
Makiura Steel Work Co. Ltd., kuuluu Japanin johtaviin metallinkierrätysyhtiöihin. Vuonna 2004 sen liikevaihto oli 41,5 miljoona euroa ja sen palveluksessa työskentelee noin 60 henkeä. Metallimurskaamon käynnistyttyä Makiurasta tulee Japanin johtava autoromun käsittelijä ja metallinkierrättäjä.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
www.metso.com
 

Metso in Twitter