Pörssitiedote syyskuuta 22, 2005 08.03.50 ap. CET

Metso Paper perustaa myyntiyhtiön Intiaan

Metso Paper on perustanut uuden myyntiyhtiön Gurgaoniin, lähelle New Delhiä. Tarkoituksena on parantaa palvelua intialaisille asiakkaille lähellä heitä sekä vahvistaa Metson läsnäoloa Intian kasvavilla massa- ja paperiteollisuuden markkinoilla. Alkuvaiheessa yhtiö työllistää 4 henkilöä.
 
Metso Paper India Pvt. Ltd:n tuote- ja palveluvalikoimaan kuuluvat paperi-, kartonki-, pehmopaperi- ja massanvalmistuksen linjat, uusinnat, prosessiparannukset ja jälkimarkkinapalvelut.
 
Metso Paper on 1980-luvun lopulta lähtien toimittanut paperikoneuusintoja, komponentteja ja kuitujärjestelmiä useille Intian paperin- ja selluntuottajille. Uusi myyntikonttori sijaitsee samoissa tiloissa Metso Automationin ja Metso Mineralsin toimistojen kanssa. Gurgaonin ohella Metso Automationilla ja Metso Mineralsilla on myynti- ja palveluyhtiöitä Mumbaissa, Chennaissa, Kolkatassa ja Bangaloressa. Metso Mineralsilla on lisäksi tuotantolaitos Bawalissa ja valimo Ahmedabadissa. Metson ensimmäinen yhtiö perustettiin Intiaan vuonna 1992.
 
Vuonna 2004 Intian paperi- ja kartonkiteollisuuden tuotanto oli 6,6 miljoonaa tonnia ja kulutus 7,2 miljoonaa tonnia. Tuotannon ja kulutuksen on ennustettu kasvavan vuoteen 2015 mennessä keskimäärin 6 prosenttia vuodessa, mikä on selvästi globaaleja kasvuennusteita nopeampaa. Vastatakseen kysynnän kasvuun maan massa- ja paperiteollisuuden haasteena on konekannan tehottomuus ja matala kapasiteetin käyttö. Nykyisin paperikoneen keskimääräinen tuotantokapasiteetti Intiassa on noin 14 000 tonnia.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
www.metso.com
 
 

Metso in Twitter