Pörssitiedote syyskuuta 1, 2005 10.59.36 ap. CET

Metso toimittaa pehmopaperikoneen Lincoln Paper and Tissuelle Yhdysvaltoihin

 
Metso Paper toimittaa pehmopaperikoneen Lincoln Paper and Tissue -yhtiölle Lincolniin, Mainen osavaltioon. Kone otetaan käyttöön vuoden 2006 kolmannen neljänneksen aikana. Tilauksen arvo on alle 10 miljoonaa euroa.
 
Toimitettava kone edustaa Metso Paperin uutta Advantage DCT 100 -pehmopaperikonekonseptia. Koneen viiran leveys on 2,7 metriä, enimmäistuotantonopeus 2 000 metriä minuutissa ja päivätuotanto 80-100 tonnia korkealuokkaisia lautasliina-, pyyhe- ja kylpyhuonepapereita.
 
Lincoln Paper and Tissue on johtava yhdysvaltalainen korkealuokkaisen paperin, pehmopaperin ja sellun tuottaja, joka toimittaa paperituotteita valituille markkinolle eri puolille maailmaa. Se tuottaa vuosittain 140 000 tonnia valkaistua lehtipuusellua, josta valmistetaan 72 000 tonnia paperia, 36 000 tonnia pehmopaperia ja 30 000 tonnia markkinasellua.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
www.metso.com
 
 

Metso in Twitter