Pörssitiedote syyskuuta 8, 2005 01.59.46 ip. CET

Metso uudistaa UPM:n paperikoneen Kaipolassa

Metso Paper uudistaa UPM:n Kaipolan tehtaalle paperikone PK 4:n. Luettelopaperia valmistava kone käynnistyy uusittuna toukokuussa 2006. Kaupan arvo on alle 10 miljoonaa euroa.
 
Metso Paperin toimitus sisältää perälaatikon ja viiraosan modernisoinnin sekä uudistuksia puristinosalle. Koneuusinnan tavoitteena on parantaa paperin laatua ja tuotantolinjan tehokkuutta. Uusittavan paperikoneen viiran leveys on 7,6 metriä ja nopeus 1 450 m/min.
 
UPM on maailman johtavia painopaperinvalmistajia. Konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli lähes 10 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on 33 400 henkilöä. Yhtiön päätuotteita ovat painopaperit, jalostusmateriaalit ja puuteollisuuden tuotteet. UPM:n päämarkkina-alueet ovat Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. UPM:n osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
Metso on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
 
www.metso.com
 
Lisätietoja antaa:
Petri Tolonen, myyntijohtaja, Metso Paper, puh. 040-722 0372

Metso in Twitter