Pörssitiedote tammikuuta 9, 2006 10.00.21 ap. CET

Metso toimittaa arinauunijärjestelmän LKAB:lle Kiirunaan

 
Metso Minerals toimittaa arinauunijärjestelmän rautamalmin pelletointiin LKAB:n Kiirunan kaivokselle Ruotsiin. Tilauksen arvo on 65 miljoonaa euroa. Laitoksen arvioidaan käynnistyvän vuoden 2008 ensimmäisellä neljänneksellä.
 
Metson LKAB:lle toimittaman järjestelmän nimi on KK4, ja se tuottaa 6 miljoonaa tonnia rautamalmipellettejä vuosittain teräksen valmistukseen. Järjestelmä sisältää arinan esilämmittimen, rumpu-uunin, kehäjäähdyttimen ja lisälaitteet malmirikasteen pelletoimiseen.  Pelletit sulatetaan masuunissa teräkseksi. Valmistuttuaan järjestelmä nostaa LKAB:n Kiirunan kaivoksen pelletointikapasiteettia runsaalla 50 prosentilla.
 
KK4 kuuluu LKAB:n Kiirunan kaivoksen ja tuotantolaitosten laajennussuunnitelmaan. LKAB on Euroopan johtava rautamalmin jalostaja terästeollisuuden tarpeisiin. Vuonna 2004 LKAB:n liikevaihto oli 975 miljoonaa euroa ja sillä on runsaat 3 500 työntekijää.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 

Metso in Twitter