Pörssitiedote tammikuuta 20, 2006 11.00.19 ap. CET

Metso toimittaa kuitulinjan intialaiselle Abhishekille maailman suurimpaan olkisellutehtaaseen

Metso Paper toimittaa kuitulinjateknologiaa Abhishek Industries Ltd.:n laajennusprojektiin Barnalassa, Punjabin osavaltiossa Intiassa. Uuden linjan tuotantokapasiteetti on 225 tonnia päivässä, mikä tekee siitä maailman suurimman vehnän olkea raaka-aineenaan käyttävän kuitulinjan. Tilauksen arvo on yli 11 miljoonaa euroa, ja linjan on suunniteltu käynnistyvän vuonna 2007.
 
Metso Paperin toimitus sisältää kaikki pääprosessilaitteet olkisellun jatkuvaan keittoon, massanpesuun ja -lajitteluun sekä sellunvalkaisuun. Koko kuitulinjajärjestelmä edustaa uudenaikaista, ympäristömyötäistä prosessiteknologiaa, jossa sovelletaan happidelignifiointia. Sellua käytetään paino- ja kirjoituspapereiden valmistuksessa.
 
Intian massa- ja paperiteollisuuden investoinnit ovat nopeassa kasvussa. Abhishekin tekemä tilaus on Metso Paperille jo toinen suuri kuitulinjatoimitus Intiaan puolen vuoden sisällä.
 
Abhishek Industries Ltd.:n tehdas sijaitsee lähellä Barnalan kaupunkia, noin 300 km luoteeseen Delhistä. Yhtiön omistaa Trident-yhtymä, joka on yksi johtavista maanviljelyspohjaisten papereiden valmistajista, toiseksi suurin froteepyyhkeiden valmistaja ja suurimpia puuvillatekstiiliyhtiöitä Intiassa.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2004 oli noin 4 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 

Metso in Twitter