Pörssitiedote lokakuuta 20, 2006 10.07.20 ap. CET

Metso toimittaa lainerikartonkikoneen kiinalaiselle Zhejiang JiAn Paper Packet -yhtiölle

Metso Paper toimittaa lainerikartonkikoneen kiinalaiselle Zhejiang JiAn Paper Packet -yhtiölle. Noin 450 000 tonnia vuodessa tuottava kone otetaan käyttöön Haiyanissa, Zhejiangin maakunnassa vuonna 2007. Tilauksen arvoa ei julkaista. Metson uudella paikallisyksiköllä, Metso Paper Technology (Shanghai):lla on toimituksessa merkittävä rooli.

Tilaus sisältää täydellisen kolmikerros-lainerikartonkikoneen. PM 1:n viiran leveys on 7,25 m ja rakennenopeus 1100 m/min. Sillä tuotetaan lainerikartonkia neliömassa-alueella 90-200 g. Lainerikartonki on ulkopakkauskartonkia, jota käytetään aaltopahvin ja lujien tölkkikartonkien pintakerroksena.
 
Tyypillisesti vastaavien kartonkikonetilausten arvo on lähes 40 miljoonaa euroa.

Haiyanin tehtaan ensimmäinen, Metso Paperin toimittama kone otettiin käyttöön aiemmin tänä vuonna. Kuusi metriä leveällä koneella tuotetaan vuosittain 300 000 tonnia teollisuuden pakkauspapereita. Yksityisomistuksessa oleva, 750 henkilöä työllistävä tehdas sijaitsee noin 120 km Shanghaista lounaaseen.
 
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
 
Lisätietoja antavat:
 
Myyntipäällikkö Jouko Ahtiainen, Metso Paper, Paperit ja kartongit -liiketoimintalinja
Puh. 040-752 7950

Metso in Twitter