Pörssitiedote lokakuuta 30, 2006 11.00.52 ap. CET

Metsolta jälleen paperikoneen uudistus ITC Bhadrachalamille Intiaan

Metso Paper uudistaa intialaisen ITC Limited Paperboards & Specialty Papers Division -yhtiön paperikonetta. Käytettynä maahan tuotava kone asennetaan ITC:n Bhadrachalamin tehtaalle Andhra Pradeshin osavaltioon. Koneen kapasiteetti on 100 000 tonnia vuodessa ja se otetaan käyttöön vuoden 2008 alkupuoliskolla. Metson tilauksen arvo on suuruusluokaltaan 15 miljoonaa euroa.
 
Toimitus sisältää viirayksikön, uuden puristinosan, kuivatusosan ajettavuuskomponentteja sekä uusia paperin pintakäsittelylaitteita paperin laadun viimeistelyyn.
 
5,3 metriä leveällä PM 6:lla tuotetaan päällystämättömiä ja päällystettyjä puuvapaita kirjoitus- ja painopapereita. Uusien osien rakennenopeus on jopa 1000 m/min.
 
ITC ja Metso ovat tehneet pitkäaikaista yhteistyötä Bhadrachalamin tehtaan modernisoinniksi ja tuotannon nostamiseksi uudelle tasolle. Aiemmin tänä vuonna ITC tilasi Metsolta jälleen uuden kuitulinjan ja lisäksi otsonivalkaisuvaiheen, joka kytketään Metson aiemmin toimittamaan linjaan. Nämä prosessit käynnistyvät syksyllä 2007. Lisäksi Metso uudistaa Bhadrachalamin tehtaan kartonkikone 4:ää ja toimittaa sille uuden rullaimen keväällä 2007.
 
ITC Limited on yksi Intian huomattavimmista yksityissektorin yrityksistä. Sen liikevaihto on  USD 3,5 miljardia. ITC Bhadrachalam Paperboards & Specialty Papers Division on yksi Etelä-Aasian suurimpia pakkaus- ja graafisten kartonkien tuottajia. Bhadrachalamin tehdas, joka tuottaa vuosittain 280 000 tonnia paperia ja kartonkia, on maan suurin tehdasyksikkö.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antavat:
Pertti Ojala, myyntijohtaja, Metso Paper, puh. 0400-493 308
Mauro Almici, myyntipäällikkö, Metso Paper Como, Italia, puh. +39 335 613 6337

Metso in Twitter