Pörssitiedote marraskuuta 16, 2006 08.00.28 ap. CET

Metso avasi uuden tuotantolaitoksen Yhdysvalloissa

  
Metso Minerals avasi eilen uuden, murskaus- ja seulontalaitteita valmistavan tuotantolaitoksen ja Pohjois-Amerikan logistiikkakeskuksen Yhdysvaltain Columbiassa, South Carolinan osavaltiossa. Columbian tehtaalla tehdään tela-alustaisten murskainlaitteiden kokoonpanoa sekä valmistetaan kiinteitä ja liikuteltavia seulontalaitteita murskeentuotannon ja maarakennusteollisuuden tarpeisiin. Investoinnin kokonaiskustannukset tuotantolaitosten ja logistiikkatoimintojen uudelleenjärjestelyt mukaan lukien olivat noin 8 miljoonaa euroa.
 
"Uuden tuotantolaitoksen myötä saimme lisää valmistus-, kokoonpano- ja varastotilaa, mikä parantaa tuottavuuttamme ja valmiuksiamme palvella nopeasti asiakaskuntaamme Pohjois- ja Keski-Amerikassa. Nyt meillä on saman katon alla toiminnot, jotka sijaitsivat aiemmin  usealla eri paikkakunnalla Yhdysvalloissa. Lisäksi uusi laitos mahdollistaa tela-alustaisten murskainyksiköiden valmistuksen keskellä nopeasti kasvavaa markkinaa ," sanoo Metso Mineralsin Pohjois- ja Keski-Amerikan markkina-alueesta vastaava johtaja John Olsen.
 
Uusi tehdasalue on kokonaisuudessaan 16 hehtaarin suuruinen. Tuotanto- ja toimistotilojen kokonaispinta-ala on 18 854 neliömetriä. Metsolla on tällä hetkellä Columbiassa 60 työntekijää, mutta määrän odotetaan nousevan noin 150:een, kun tehdas on täysin toiminnassa ensi vuonna.
 
Metso Mineralsilla on Yhdysvalloissa kaikkiaan noin 15 tuotanto-, myynti- ja huoltoyksikköä ja se työllistää noin 1 250 henkilöä.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antavat:
Jouni Salo, toimitusjohtaja, Murskaus ja seulonta -liiketoimintalinja, Metso Minerals,
puh. +1 803 699 4226
John Stolowski, markkinointijohtaja, Pohjois-Amerikan alue, Metso Minerals,
puh. +1 262 717 2639
 

Metso in Twitter