Pörssitiedote marraskuuta 21, 2006 02.30.39 ip. CET

Metso toimittaa kuitulinjan West Coast Paperille Intiaan

Metso Paper toimittaa uuden kuitulinjan intialaiselle The West Coast Paper Mills Ltd:lle Dandeliin, Karnakatan osavaltioon. Uusi kuitulinjaprojekti on ensimmäinen vaihe suunnitelmassa, jolla lisätään yrityksen paperintuotantoa sekä tehostetaan sellunvalmistuksen kapasiteettia ja laatua. Tilauksen arvo on lähes 25 miljoonaa euroa. Uuden linjan käynnistys ajoittuu vuoden 2008 jälkipuoliskolle.
 
Rakennettavan kuitulinjan suunniteltu päiväkapasiteetti on 725 absoluuttisen kuivaa tonnia täysin valkaistua sellua. Valmistuttuaan linjasta tulee suurin yksittäinen sellutehtaan kuitulinja Intiassa. Metso Paperin toimituslaajuuteen sisältyy keittämö, oksanerotus ja lajittelu, happidelignifiointi ja alkuaineklooriton (ECF) valkaisu. Pesupuristimet asennetaan kuhunkin pesuvaiheeseen sekä valkaisemattomalle että valkaistulle massalle.
 
Metso Paper on toimittanut aiemminkin massanvalmistuslaitteita West Coast Paper -yhtiön Dandelin tehtaan nykyiselle kuitulinjalle.
 
The West Coast Paper Mills Ltd:n omistaja on S.K. Bangur -konserni, jolla on omistuksia paperi-, kaapeli-, kemikaali-, tee-, kahvi- ja kumiteollisuuden yrityksissä. Konsernin nykyinen liikevaihto on noin 10 000 miljoonaa Intian rupiaa (yli 170 miljoonaa euroa). The West Coast Paper Mills valmistaa kirjoitus-, paino-, kääre- ja pakkauspapereita.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antavat:
N.K. Jain, johtaja, Kuidut-liiketoimintalinja, Metso Paper, Intia, , puh. +91 124 235 1541
Yngve Lundahl, aluemyyntipäällikkö, Kuidut-liiketoimintalinja, Metso Paper, Ruotsi,
puh. +46 60 16 51 77
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253

Metso in Twitter