Pörssitiedote marraskuuta 16, 2006 03.00.58 ip. CET

Metson nimitysvaliokunnan kokoonpano

Metson yhtiökokouksen asettama nimitysvaliokunta valmistelee hallituksen jäseniä ja hallituspalkkioita koskevat ehdotukset Metso Oyj:n varsinaiselle yhtiökokoukselle, joka on suunniteltu pidettäväksi 3.4.2007. Nimitysvaliokunnan tulee antaa ehdotuksensa yhtiön hallitukselle viimeistään helmikuun 1. päivänä 2007. Nimitysvaliokuntaan kuuluu Metson osakasluettelon 1.11.2006 mukaan neljän suurimman osakkeenomistajan nimeämät edustajat sekä Metson hallituksen puheenjohtaja asiantuntijajäsenenä.
 
Metson neljä suurinta rekisteröityä osakkeenomistajaa 1.11.2006 olivat Suomen valtio, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Varma ja Odin Norden. Odin Norden ei ole käyttänyt nimeämisoikeuttaan, joten nimeämisoikeus on siirtynyt seuraavaksi suurimmalle 1.11.2006 osakasluetteloon rekisteröidylle osakkeenomistajalle, joka on Svenska litteratursällskapet i Finland r.f:lle (922 000 osaketta eli 0,65 %:a osakekannasta).
 
Edellä mainitut osakkeenomistajat ovat ilmoittaneet seuraavat edustajansa Metson nimitysvaliokuntaan: Markku Tapio (nimitysvaliokunnan puheenjohtaja), johtaja, omistajapolitiikan yksikkö (Suomen Valtio); Harri Sailas, varatoimitusjohtaja (Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen); Mikko Koivusalo, sijoitusjohtaja (Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Varma), ja Henry Wiklund, toimitusjohtaja (Svenska litteratursällskapet i Finland r.f.). Metson hallituksen puheenjohtaja Matti Kavetvuo toimii nimitysvaliokunnan asiantuntijajäsenenä.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antavat:
Aleksanteri Lebedeff, lakiasianjohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3240
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253

Metso in Twitter