Pörssitiedote joulukuuta 8, 2006 09.30.58 ap. CET

Metso avasi uuden paperikonetehtaan Shanghaissa

Metso Paper on avannut uuden paperikonetehtaan Shanghaissa, Kiinassa. Metso Paper Technology (Shanghai) Co., Ltd:n avajaisia vietettiin Jiadingissa, Shanghaissa perjantaina 8. joulukuuta.
 
Shanghain yksikkö, jonka Metso hankki elokuussa 2006, sisältää nykyaikaisen konepajan, valimon ja suunnitteluosaston. Ensi vaiheessa yksikkö keskittyy tuottamaan paperi- ja kartonkikoneiden rakenneryhmiä pääasiassa Metso Paperin Kiinan-toimituksiin. Yksikkö voi myös toimittaa komponentteja Kiinan ulkopuolisiin toimituksiin. Yksikössä työskentelee noin 450 henkilöä.
 
Kiinan paperiteollisuus kasvaa voimakkaasti. Vuodesta 2000 alkaen noin puolet maailman uusista suurista paperinvalmistuslinjoista on tilattu Kiinaan. Shanghain uusi tuotantoyksikkö luo Metso Paperille uusia mahdollisuuksia vahvistaa edelleen asiakaspalvelu-, huolto-, tuotanto- ja hankintatoimintojaan.
 
Yli 30 % Kiinaan vuoden 2000 jälkeen rakennetusta paperin- ja kartonginvalmistus-kapasiteetista perustuu Metson teknologiaan.
 
Metso Paperilla on Kiinassa tuotanto- ja asiakaspalvelutoimintoja kuudella paikkakunnalla. Henkilöstön määrä on yhteensä lähes 1800, Valmet-Xian-yhteisyritys mukaanluettuna.
 
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
 
Lisätietoja antaa:
Jukka Kyttälä, Toimitusjohtaja, Metso Paper Technology (Shanghai) Co., Ltd.
Puh. +358 40 709 6087, + 86 137 8898 2230, Sähköposti: jukka.kyttala@metso.com
 
 
 

Metso in Twitter