Pörssitiedote joulukuuta 29, 2006 02.30.29 ip. CET

Metso sai päätökseen Aker Kvaernerin Pulping- ja Power-liiketoimintojen oston

 
Metso on saanut päätökseen Aker Kvaernerin Pulping- ja Power-liiketoimintojen oston. Ostetut liiketoiminnat siirtyivät Metson omistukseen 29.12.2006. Kaupan toteuttamiseksi tarvittu lupa saatiin Euroopan komissiolta 12.12.2006.
 
Kauppasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä huhtikuussa 2006 sovittu velaton kauppahinta oli noin 335 miljoonaa euroa. Lopullinen kauppahinta täsmentyy ostohetken tasearvojen perusteella. Metso julkistaa lopullisen kauppahinnan, jossa on huomioitu myös teknologioiden myynti, kun osapuolet ovat sopineet ostohetken tasearvoista.
 
Metso on myös saanut päätökseen Metso Paperille ja Aker Kvaernerille päällekkäisten sellunvalmistuksen liiketoimintoja koskevan ns. remedy-paketin myynnin kanadalaiselle Groupe Laperrière & Verreault Inc:lle (GL&V). Kaupan kohteena olevat toiminnot siirtyivät GL&V:lle 29.12.2006. Remedy-paketin myynti oli edellytyksenä Euroopan komissiolta 12.12.2006 saatuun hyväksyntään. Osapuolet ovat sopineet, että sopimuksen arvoa ei julkisteta.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 25 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antaa:
Bertel Langenskiöld, toimitusjohtaja, Kuidut -liiketoimintalinja ja Aker Kvaernerin Pulping- ja Power-liiketoimintojen yhdistäminen, Metso Paper, puh. 0204 84 3200
 
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 0204 84 3253
 
 

Metso in Twitter