Pörssitiedote joulukuuta 5, 2006 02.00.34 ip. CET

Metso vahvistaa materiaaliteknologian osaamistaan

Metso siirtää Suomessa toimivan Metso Powdermet Oy:n toiminnot Metso Ventures liiketoiminta-alueelta osaksi kiven- ja mineraalienkäsittelyn liiketoiminta-aluetta Metso Mineralsia. Siirron seurauksena muodostuu uusi Metso Materiaaliteknologia -liiketoimintayksikkö Metso Mineralsin liiketoiminnankehitys-toimintoon, jota johtaa liiketoiminnankehitysjohtaja Tuula Puhakka.
 
Metso Materiaaliteknologia tuottaa Metson liiketoiminta-alueille ja asiakkaille materiaaliteknologiaan liittyviä tuoteratkaisuja sekä tutkimus- ja kehityspalveluja. Tavoitteena on vahvistaa Metson materiaaliteknologian osaamista ja tarjontaa. Liiketoimintojen siirto tapahtuu 1.1.2007 ja se vaikuttaa 15 työntekijään.
 
Metso Powdermet on vuosien ajan kehittänyt ainutlaatuista teknologiaa komponetteihin ja kulutusosiin muun muassa puunkäsittelyn, energiantuotannon, mineraalienkäsittelyn sekä kemianteollisuuden tarpeisiin. Uuden liiketoimintayksikön nimi on Metso Materials Technology Oy.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com

Lisätietoja antavat:
Tuula Puhakka, liiketoiminnankehitysjohtaja, Metso Minerals, puh. 0400 969 991
Vesa Kainu, toimitusjohtaja, Metso Ventures, puh. 0400 557427
 
 
 

Metso in Twitter