Pörssitiedote helmikuuta 21, 2006 01.00.24 ip. CET

Metso toimittaa erottelulaitteistoa LKAB:lle Ruotsiin

Metso Minerals toimittaa vaahdotuskennoja ja magneettierottimia KK4-järjestelmän rikastamon laajennukseen LKAB:n Kiiruna kaivokselle Ruotsiin. Tilauksen arvo on 9,2 miljoonaa euroa. Järjestelmän arvioidaan käynnistyvän vuoden 2008 alussa.
 
Metso Mineralsin toimitus käsittää LIMS-magneettierottimia (Low Intensity Magnetic Separator), vaahdotuskennoja, pumppuja ja lisälaitteita. Järjestelmän avulla rautamalmia jalostetaan ja sen fosforipitoisuutta vähennetään.
 
Toimitus on osa LKAB:n Kiirunan kaivoksen ja tuotantolaitoksen laajennushanketta. Aiemmin tänä vuonna Metso julkisti 65 miljoonan euron arvoisen arinauunijärjestelmän tilauksen samaan Kiirunan laitokseen.
 
LKAB on Euroopan johtava rautamalmin jalostaja terästeollisuuden tarpeisiin. Vuonna 2004 LKAB:n liikevaihto oli 975 mijoonaa euroa ja sillä on runsaat 3500 työntekijää.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
 
 
 
 
 
 

Metso in Twitter