Pörssitiedote maaliskuuta 23, 2006 10.00.38 ap. CET

Metso toimittaa ITC Bhadrachalamille Intiaan kartonkikoneuudistuksen

 
Metso Paper uudistaa intialaisen ITC Limited Paperboards & Specialty Papers Division -yhtiön PK 4 -kartonkikonetta Bhadrachalamissa, Andhra Pradeshin osavaltiossa. Toimitus, jolla parannetaan lopputuotteen laatua ja prosessin tehokkuutta, valmistuu keväällä 2007. Tilauksen arvoa ei julkisteta.
 
Metson vuonna 1997 toimittaman PK 4 -koneen modernisointi sisältää kaksi uutta perälaatikkoa sekä uudistuksia koneen viira-, puristin- ja kuivatusosiin. Toimitukseen sisältyy myös ensimmäinen Metso Paperin uusi ValReel Plus -rullain, joka parantaa rullauksen tehokkuutta. Tyypillisesti tämän laajuisen uudistuksen arvo on 5-10 miljoonaa euroa.
 
PK 4 -kartonkikoneella tuotetaan savukerasiakartonkia, taivekartonkia ja sellukartonkia. Sen viiranleveys on 4,2 m ja rakennenopeus 600 m/min.
 
Bhadrachalamin tehdas, joka on alallaan Intian suurin, tuottaa vuodessa lähes 280 000 tonnia paperia ja kartonkia. ITC:n kaksi muuta erikoispaperitehdasta ovat Kolkatan lähellä sijaitseva Tribeni ja Hyderabadin tuntumassa oleva Bollarum. Yhtiöön kuuluu lisäksi Coimbatoren lähistöllä sijaitseva Kovain yksikkö, joka tuottaa vuosittain 80 000 tonnia kierrätyskartonkia.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
 
Lisätietoja antavat:
Jouko Ahtiainen, myyntipäällikkö, Paperi ja kartonki -liiketoimintalinja
Puh. 040-752 7950
 
Manos Mukherjee, President, Metso Paper India Pvt. Ltd.
Puh. +91 98 99 00 41 40

Metso in Twitter