Pörssitiedote maaliskuuta 23, 2006 02.01.03 ip. CET

Metso toimittaa junavaunujen kippauslaitteen BHP Billitonille Australiaan

Metso Minerals toimittaa BHP Billitonille kaksirumpuisen junavaunujen kippauslaitteen Nelson Pointin lastausasemalle Port Hedlandiin, läntiseen Australiaan. Laitteet toimitetaan vuoden 2006 loppuun mennessä. Tilauksen arvo on noin 15 miljoonaa euroa.
 
Kaksirumpuisen kippauslaitteen lisäksi toimitukseen kuuluu asennoitin ja muita lisälaitteita. Järjestelmä pystyy tyhjentämään tunnissa 10 000 tonnia rautamalmia, ja se otetaan käyttöön vuoden 2007 kolmannella neljänneksellä.
 
BHP Billiton Limited on maailman suurin luonnonvaroja hyödyntävä monialayhtiö.
 
Metso
on maailmanlaajuinen teknologiayhtiö, joka palvelee asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla. Metso-konsernin liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 mrd euroa, ja sillä on noin 22 000 työntekijää yli 50 maassa. Metson osakkeet on noteerattu Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.
www.metso.com

Metso in Twitter