Pörssitiedote maaliskuuta 27, 2006 10.00.13 ap. CET

Metso toimittaa kartonkikoneen Zhejiang Jingxing Paperille Kiinaan

Metso Paper toimittaa lainerikartonkia valmistavan koneen kiinalaiselle Zhejiang Jingxing Paper Joint Stock Co., Ltd:lle. Kone, jonka tuotantokyky on 300 000 tonnia vuodessa, käynnistyy Zhejiangin maakunnan Pinghu Cityssä vuonna 2007. Asiakkaan pyynnöstä tilauksen arvoa ei julkisteta.
 
Kolmikerroslainerikartonkikoneen toimitukseen kuuluu muun muassa laimennussäätöinen perälaatikko, kenkäpuristin ja kalanteri sekä niihin liittyviä palveluita. Uuden PM 12 -koneen viiranleveys on 6,15 m ja rakennenopeus 1100 m/min. Lainerikartonki on ulkopakkauskartonkia, jota käytetään aaltopahvin ja lujien tölkkikartonkien pintakerroksena.
 
Zhejiang Jingxing Paperin pääkonttori sijaitsee Pinghu Cityssä, noin 100 km Shanghaista lounaaseen. Vuonna 2005 yhtiön tulot olivat noin 1,4 miljardia renminbiä (noin 140 miljoonaa euroa). Kuudella koneellaan yhteensä 380 000 tonnia pakkauskartonkia vuodessa tuottava yhtiö on yksi Kiinan kolmesta suurimmasta tuottajasta. Yhtiön palveluksessa on oli 2 000 henkilöä.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antaa:
Myyntijohtaja Olli-Pekka Sorma, Paperi ja kartonki -liiketoimintalinja, Metso Paper,
puh. 040 743 4082

Metso in Twitter