Pörssitiedote maaliskuuta 22, 2006 09.30.15 ap. CET

Metso toimittaa sellulinjan Bahia Pulpille Brasiliaan

Metso Paper toimittaa selluvalmistuslinjan brasilialaiselle liukosellun tuottajalle Bahia Pulpille. Uuden linjan käynnistys ajoittuu vuoden 2007 kolmannelle vuosineljännekselle. Osapuolet eivät julkista sopimuksen arvoa.
 
Metso Paperin toimitus käsittää täydellisen sellunvalmistuslinjan keitosta valmiiksi kuivattuun, joko rullina tai paaleina toimitettavaan massaan. Yleensä vastaavan sellunvalmistuslinjan arvo vaihtelee 50 miljoonasta eurosta 100 miljoonaan euroon toimituksen laajuudesta ja tuotantokapasiteetista riippuen. Metso Paperin toimitus on osa Bahia Pulpin 375 miljoonan Yhdysvaltain dollarin arvoista investointia, jonka tavoitteena on selluntuotantonnon kolminkertaistaminen nykyisestä 115 000 tonnista 365 000 tonniin vuodessa.
 
Bahia Pulpilla omistaa 150 000 hehtaaria maata eukalyptuspuun kasvattamiseen, mukaan lukien liukosellunvalmistuksessa raaka-aineena käytettävä eukalyptus urophylla-lajike. Laajennuksen valmistuttua Bahia Pulp voi valmistaa tavallisten liukosellujen lisäksi erikoisselluja vaativimmille markkinasegmenteille. Näihin kuuluvat asetaattimassat ja elintarvike-, lääke- ja kosmetiikkateollisuudessa käytettävät viskoosimassat.
 
Bahia Pulpin tehdas (aiemmin Bacell S.A.) sijaitsee noin 50 km:n päässä Salvadorista, Bahian maakunnan pääkaupungista. Yhtiö kuuluu Sateri International -ryhmään, joka on yksi johtavista viskoosikuitujen ja liukosellujen integroiduista tuottajista. Ryhmä palvelee asiakkaitaan maailmanlaajuisesti ja sen kokonaisvarat ovat noin 500 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
 
 
 
 
 

Metso in Twitter