Pörssitiedote maaliskuuta 13, 2006 11.00.21 ap. CET

Metso uusii NSI Saugbrugsin tehtaan hiertämön Norjassa

Metso Paper uusii Norske Skog Saugbrugsin tehtaan TMP2-hiertämön Haldenissa, Norjassa kahdessa vaiheessa. Ensimmäisen jauhinlinja käynnistyy maaliskuussa 2007 ja jälkimmäinen jauhinlinja lokakuussa 2007. Laitetoimitukset tehtaalle alkavat syyskuussa 2006. Osapuolet eivät julkista tilauksen arvoa.
 
Jauhinlinjojen lisäksi Metso Paperin toimitukseen kuuluvat uusi päälinjan massanlajittelu sekä lisälaitteita, joilla nykyisten jauhinlinjojen rejektimassa jaetaan erilliseen rejektin jauhatusprosessiin.
 
Saugbrugsin tehtaan tavoitteena on parantaa PK 6:n valmistamien aikakauslehtipaperien laatua, erityisesti valmiin paperin pintaominaisuuksia. Nykyistä hierrätysprosessia muutetaan siten, että massan kuituominaisuudet täyttävät paperin laatuvaatimukset.
 
Yleensä vastaavan laajan uudistuksen arvo on 10 -15 mijoonaa euroa.
 
Norske Skog on maailman johtavia sanoma- ja aikakauslehtipaperien valmistajia. Yhtiöllä on 20 kokonaan tai osin omistettua tehdasta 14 maassa ja neljällä mantereella. Saugbrugsin tehdas yksi maailman SC-aikakauslehtipaperien tuotantoyksiköistä. Tehtaan kolmen paperikoneen kokonaiskapasiteetti on 550 000 vuositonnia.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätiedot:
Ulf Hellberg, johtaja, mekaaninen massanvalmistus, Metso Paper
Puh. +46 60 16 58 57
Jari Koikkalainen, myyntijohtaja, kuidut-liiketoimintalinja, Metso Paper
puh. 020 482 9213
 
 

Metso in Twitter