Pörssitiedote huhtikuuta 7, 2006 01.03.50 ip. CET

Metso toimittaa esivaiheen murskausjärjestelmän Associated Manganese Limitedille (ASSMANG) Etelä-Afrikkaan

Metso Minerals toimittaa murskauslaitteistoa Associated Manganese Limitedille (ASSMANG) sen uuden rautamalmikaivoksen laajennushankkeeseen (BKM) Northern Cape -provinssiin Etelä-Afrikkaan. Laajennushanke valmistuu vuoden 2007 marraskuussa. Laitteiston arvo on noin 12,5 miljoonaa euroa. Tilaus on kirjattu vuoden 2006 ensimmäisen neljänneksen tilauskantaan.
 
Toimitukseen sisältyy esikaramurskain, jälkivaiheen kartiomurskain sekä kolme hienovaiheen kartiomurskainta. Lisäksi toimitetaan lisälaitteita, sekä laitteiden pystytys- ja käyttöönottopalvelut. Käynnistyttyään järjestelmä pystyy käsittelemään arviolta 15 miljoonaa tonnia rautamalmia vuodessa. Murskattu malmi kuljetetaan ASSMANGin asiakkaiden raaka-aineeksi ympäri maailmaa.
 
Kyseessä on ensimmäinen Etelä-Afrikkaan asennettu MP-kartiomurskain. Laite soveltuu vaativiin kaivossovelluksiin. ASSMANG toimittaa raaka-ainetta teräs- ja seosmetallitehtaisiin ympäri maailmaa. Sen rautamalmi-divisioona louhii rautamalmia lähinnä vientiin.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.

Metso in Twitter