Pörssitiedote huhtikuuta 3, 2006 10.30.20 ap. CET

Metso toimittaa pehmopaperilinjan Lila Kagitille Turkkiin

 
Metso Paper toimittaa pehmopaperinvalmistuslinjan turkkilaiselle pehmopaperinvalmistajalle Lila Kagitille Corluun, noin 100 km Istanbulista länteen. Linja käynnistyy vuoden 2007 kolmannella neljänneksellä. Sopimus sisältää myös varauksen toisesta pehmopaperilinjasta. Tilauksen arvoa ei julkisteta.
 
Toimitus käsittää Advantage DCT 200 -pehmopaperikoneen mukaan lukien mm. massankäsittelylaitteet, prosessi-ilmastoinnin, ohjaukset, sähkölaitteet, perussuunnittelu-palvelut sekä asennus-, käyntiinajo- ja  koulutuspalvelut.
 
Tämäntyyppisten linjojen markkina-arvo on 20-30 miljoonaa euroa, toimituksen laajuudesta ja tuotantomääristä riippuen.
 
Ensiökuitua raaka-aineenaan käyttävän linjan päivätuotanto on 195 tonnia pehmopaperia, josta valmistetaan kasvo-, kylpyhuone-, lautasliina- ja pyyhepaperituotteita. Kone tulee olemaan Turkin suurituotantoisin pehmopaperikone.
 
Lila Kagit kuuluu Marmara Pamuklu Mensucat San.ve TiC: A.S. -ryhmään. Yhtiö perustettiin vuonna 1980 ja se on johtavia värjäämättömien ja värjättyjen lankojen valmistajia.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 

Metso in Twitter