Pörssitiedote toukokuuta 9, 2006 10.00.22 ap. CET

Metso toimittaa jälleen kartonkikoneen Lee & Manille Kiinaan

 
Metso Paper toimittaa kratflainerikartonkia valmistavan koneen Lee & Man Industries Co. Ltd -yhtiölle Kiinaan. Edellisen kerran yhtiöt sopivat vastaavanlaisen koneen toimituksesta viime vuoden marraskuussa. Nyt tilatun koneen kapasiteetti on 400 000 tonnia vuodessa. Se otetaan käyttöön Hongmeissä, Kiinassa vuoden 2007 ensimmäisen neljänneksen aikana. Tilauksen arvo on lähes 40 miljoonaa euroa.
 
Uusi Hongmei PM 9 -kone on Metso Paperin kokonaistoimitus. Koneen viiran leveys on 7 250 mm ja rakennenopeus 1 150 m/min. Toimitukseen sisältyy Metso Automationin koneohjausjärjestelmä.
 
Uudella koneella tuotetaan kraftlainerikartonkia - päällystyskartonkia, jota käytetään mm. aaltopahvien pintakerroksena - paikallisten pakkaustehtaiden käyttöön. Hongmein tehdasta ympäröivällä Guangzhou-Dongguanin alueella toimii paljon eri alojen valmistavaa teollisuutta.
 
Lee & Man Paper on yksi Kiinan suurimpia pakkauskartongin tuottajia. Hongkongin pörssissä noteerattavalla yhtiöllä on kolme pakkauskartonkitehdasta Kiinassa. Niiden yhteenlaskettu kapasiteetti on yli kaksi miljoonaa tonnia vuodessa. Lee & Manilla on lisäksi keräyspaperitoimintaa USA:ssa ja Euroopassa sekä valkaisematonta kraftmassaa tuottava tehdas USA:ssa.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka liikevaihto vuonna 2005 oli noin 4,2 miljardia euroa. Metson 22 000 työntekijää yli 50 maassa palvelevat asiakkaita massa- ja paperiteollisuudessa, kiven- ja mineraalienkäsittelyssä, energiateollisuudessa sekä valituilla muilla teollisuudenaloilla.
www.metso.com
 
Lisätietoja antavat:
Myyntijohtaja Hannu T Pietilä, Metso Paper, puh. 040-503 4085
Johanna Sintonen, apulaisjohtaja, sijoittajasuhteet, Metso-konserni, puh. 040 530 0778

Metso in Twitter